Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στα Χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Σε χαμηλό δύο μηνών ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Απώλειες άνω του 1% στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Άνοδος για τον MIB του Μιλάνου. Πτώση για το ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές ενώ κλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ με Καναδά και Κίνα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα προκειμένου να «ισορροπήσει» τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται νέοι φόροι στις εξαγωγές και περικοπές στις δημοσιονομικές δαπάνες. Η είδηση των νέων μέτρων έριξε το πέσο σχεδόν 3%.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μέτρα με στόχο την σταθερότητα των τιμών. Οι αναλυτές βλέπουν αύξηση των επιτοκίων αργότερα μέσα στο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% φέτος.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Τραμπ φέρεται έτοιμος να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Επιπλέον, από πλευράς τίτλων, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή του βρετανικού διαφημιστικού κολοσσού WPP, η οποία κινήθηκε χαμηλότερα κατά 6,3%.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έπιασε χαμηλό δύο μηνών, υποχωρώντας 0,7% στις 379 μονάδες. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,62% στις 7.457 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 1,1% στις 12.210 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,31% στις 5.342 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 9.376 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε άνοδο 1,01% στις 20.601 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύεται 0,5% στα 70,12 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.197 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,7% έναντι του δολαρίου στο 1,1544 από 1,1620 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v