Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά οι ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Η Φρανκφούρτη κινείται ελαφρώς ανοδικά (+0,1%), το Λονδίνο κατά 0,5%, το Παρίσι χάνει 0,4%. Οι κινήσεις της αγοράς έρχονται μετά από έναν καταιγισμό αποφάσεων για τα επιτόκια τις τελευταίες ημέρες.

Μικτά οι ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού οι μετοχές εκτινάχθηκαν σε ιστορικά υψηλά στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Φρανκφούρτη κινείται ελαφρώς ανοδικά (+0,1%), το Λονδίνο κατά 0,5%, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,6%, ενώ το Μιλάνο διατηρείται σταθερό. Οι κινήσεις της αγοράς έρχονται μετά από έναν καταιγισμό αποφάσεων για τα επιτόκια τις τελευταίες ημέρες.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αιφνιδίασε τις αγορές την Πέμπτη μειώνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 1,5%. Η απόφαση αυτή κατέστησε την Ελβετία την πρώτη μεγάλη οικονομία που μείωσε τα επιτόκια, σε μια ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης των φορέων χάραξης πολιτικής στη μάχη για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν μειώσεις στον ορίζοντα, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της και προέβλεψε μία μόνο μείωση του κόστους δανεισμού αργότερα φέτος.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος και διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου.

Σταθερές παρέμειναν οι πωλήσεις του βρετανικού λιανεμπορίου τον Φεβρουάριο, μετά την αναθεωρημένη αύξηση κατά 3,6% τον Ιανουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή.

Delete σε $113 δισ. κεφαλαιοποίησης της Apple. Οι ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στρέφουν το βλέμμα τους στην Apple, προκαλώντας στους επενδυτές φόβους για πρόστιμα και απειλώντας την κυριαρχία της στην αγορά.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v