Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Νορβηγία

«Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν ότι το επιτόκιο πολιτικής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο 4,5% κατά την περίοδο έως το φθινόπωρο, προτού κινηθεί σταδιακά προς τα κάτω», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Νορβηγία

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της αμετάβλητο στο 4,50%, όπως ομόφωνα ανέμεναν οι αναλυτές, και σηματοδότησε ότι σχεδιάζει μόνο μία μείωση του επιτοκίου φέτος.

"Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν ότι το επιτόκιο πολιτικής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο 4,5% κατά την περίοδο έως το φθινόπωρο, προτού κινηθεί σταδιακά προς τα κάτω", ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), σε μια ένδειξη της εμπιστοσύνης των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην πτώση του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι παραμένει σε τροχιά για τρεις μειώσεις επιτοκίων αργότερα φέτος, αλλά περιόρισε τον αριθμό των μειώσεων που αναμένονται το 2025 από τέσσερις σε τρεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v