Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα και ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ελαφρώς υψηλότερα η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και η Μαδρίτη. Σε πιο χαμηλές πτήσεις Λονδίνο και Παρίσι. Στο +0,04% ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600. Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων.

Μεικτά πρόσημα και ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν σε χαμηλούς τόνους τις συναλλαγές της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν σειρά από αποφάσεις πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη και ενώ επίκεινται οι αργίες για το καθολικό Πάσχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,04% πιο πάνω, στις 509 μονάδες, μετά το υψηλό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κέρδισαν 0,9% ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν 0,6%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,30% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,17%. Ο CAC 40 στη Γαλλία έκλεισε αμετάβλητος. Ανοδο 0,86% σημείωσε το Μιλάνο και οριακά 0,08% η Μαδρίτη.

Οι μετοχές της Telecom Italia ενισχύθηκαν 4% μετά τις αναφορές ότι μικρή ομάδα επενδυτών αναζητά θέση στο ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Παράλληλα, οι μετοχές της Dassault Aviation, του γαλλικού κατασκευαστή στρατιωτικών και επιχειρησιακών αεροσκαφών, σημείωσαν κέρδη άνω του 5,5%, αφού οι αναλυτές της BNP Paribas αναβάθμισαν τη μετοχή σε «υπεραπόδοση» από «ουδέτερη».

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σκαρφάλωσε κατά 5 μονάδες βάσης σταθερή στο 2,37%.

Αντίστοιχη άνοδο σημείωσε και το ιταλικό 10ετές, στο 3,69%, μετά από πτώση 6 μονάδων βάσης την περασμένη εβδομάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v