Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 6,8% στο τρίμηνο για τις ευρωαγορές

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πιάνοντας για πρώτη φορά, ενδοσυνεδριακά, τις 513 μονάδες. Σε νέα υψηλά και οι DAX 30 και CAC 40. Κλειστές οι ευρωαγορές Παρασκευή και Δευτέρα, λόγω της αργίας του Καθολικού Πάσχα.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές παρά την ύφεση στην Μεγάλη Βρετανία στο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, αμετάβλητο σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, “η Τράπεζα της Αγγλίας διερευνά πώς οι Επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να πληγούν από μια πιθανή αναστροφή του ράλι στις μετοχές”, μεταδίδουν οι FT επικαλούμενοι αξιωματούχους της Τράπεζας. Η επιτροπή χρηματοοικονομικής πολιτικής της BoE προειδοποίησε ότι "η χρηματοδότηση για τις πιο ριψοκίνδυνες Εταιρείες θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, σε μια σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος. Η πιθανότητα μιας απότομης διόρθωσης έχει αυξηθεί από τον Δεκέμβριο, καθώς οι Αγορές έχουν ενισχυθεί παρά την υψηλή αβεβαιότητα στο outlook".

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,18% στις 512 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,26% στις 7.952 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,08% στις 18.492 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη μόλις 0,01% στις 8.205 μονάδες.

Συνολικά, στο τρίμηνο οι ευρωαγορές κέρδισαν 6,8%.

Στο μεταξύ, ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο στη Γερμανία μειώθηκε κατά 2,7% τον Φεβρουάριο σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) στην έκθεσή της την Πέμπτη.

Σε ονομαστικούς όρους, μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ διολίσθησε κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,8% στα 82,79 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 1,4% στα 2.243 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0799 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v