Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%. Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν διστακτικά τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα και η έλλειψη δυναμικής φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη, μετά την επιφυλακτική έναρξη συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναλογίζονται τις αποφάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Πτώση πάνω από 6% για τη μετοχή της Maersk, καθώς το πλοίο που έπεσε σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη ήταν ναυλωμένο για την εταιρεία.

Οι περιφερειακές αγορές ξεκίνησαν διστακτικά τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα και η έλλειψη δυναμικής φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα παρακολουθήσουν την τελευταία απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας για τη νομισματική πολιτική της και τα αποτελέσματα των Smiths Group, Ocado Retail, Bellway και A.G. Barr.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν μικτές, καθώς η αμερικανική αγορά πήρε ανάσα μετά από ένα ράλι που πυροδότησε η αισιοδοξία για τη στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ιστορικό ράλι κάνει το κακάο ξεπερνώντας τις 10.000 δολάρια για πρώτη φορά - καθώς η κρίση της προσφοράς καταλαμβάνει την αγορά και οι παραγωγοί σοκολάτας παλεύουν να βρουν τους αγαπημένους κόκκους.

Στο μέτωπο των δεδομένων, αργά και υποτονικά ανεβαίνει η διάθεση των καταναλωτών στη Γερμανία. Λιγότερα νοικοκυριά νιώθουν την ανάγκη να αποταμιεύουν, παρόλο που η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v