Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Ανοδικά κινείται το δολάριο. Στο επίκεντρο το ετήσιο συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole και ο πληθωρισμός. Υψηλότερα η βρετανική λίρα και το ρωσικό ρούβλι.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν λίγο πριν την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου των Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole του Γουαόμινγκ.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Marc Carney ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα επιτόκια πριν την αύξηση των μισθών. Επιπλέον το ρούβλι κινείται ανοδικά μετά την κίνηση της Ρωσίας να κάνει πιο ευέλικτο το εύρος διαπραγμάτευσης του νομίσματος (από τα 7 στα 9 ρούβλια).

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg (spot) παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις στις 1.019,80 μονάδες αφού πρώτα έπιασε χαμηλό αντίστοιχο της 1ης Αυγούστου στις 1.018,70. Σημειώνεται ότι ο δείκτης την Παρασκευή κατέγραψε την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του Αυγούστου κατά 0,2%.

Το δολάριο ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,54 γεν. Αντίστοιχα το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,3386 ενώ την Παρασκευή είχε υποχωρήσει 0,3%.

Το γεν κινείται με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το ευρώ στα 137,26.

Επιπλέον, η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,6725.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v