Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο υποχωρεί με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Τα δημοσιεύματα για περαιτέρω αλλαγές προσωπικού από τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και οι ανησυχίες ότι η επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομία φέρνουν αναστάτωση και άνοδο του γεν.

Το δολάριο υποχωρεί στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με το γεν, λόγω κυρίως των δημοσιευμάτων και των αναφορών για περαιτέρω αλλαγές στην κυβέρνηση Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον σύμβουλο ασφαλείας H.R. McCaster.

Στα υπόλοιπα νομίσματα επικρατεί γενικότερη ησυχία, με τους επενδυτές να παραμένουν προσεκτικοί.

Οι ανησυχίες ότι η επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομία αλλά και οι αλλαγές στο προσωπικό και μάλιστα στην καρδιά της αμερικανικής διοίκησης φέρνουν αναστάτωση στις αγορές τις τελευταίες ημέρες, σπρώχνοντας το δολάριο προς τα κάτω και ενισχύοντας το γεν που βγαίνει ωφελημένο.

Το ιαπωνικό νόμισμα που έχει ανακάμψει από τα 113 γεν ανά δολάριο των αρχών της χρονιάς, καταγράφει άνοδο 0,6% φτάνοντας στα 105,645, στο πιο υψηλό του σημείο από τις 6 Μαρτίου. Το γεν τείνει να έχει καλή επίδοση σε εποχές αβεβαιότητας της αγοράς. 

Η Commerzbank σημειώνει πάντως ότι το γεν έχει πάρει ώθηση και από εγχώριους παράγοντες.

Το ευρώ ελαφρώς υψηλότερα, στο 1,2322 δολάριο.

Η στερλίνα σε άνοδο 0,2%, βρίσκεται στο 1,3957 δολάριο, ενισχυόμενη από τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Βρετανία να έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συμφωνία μετάβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v