Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων «σκαρφάλωσε» το ευρώ

Το αίσθημα ρίσκου ενισχύεται και το δολάριο αποδυναμώνεται, ύστερα από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της Κίνας και καθώς οι ανησυχίες για τα χτυπήματα κατά της Συρίας μειώνονται. Τα σχόλια Τραμπ δεν βοηθούν το αμερικανικό νόμισμα.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων βρίσκεται σήμερα το ευρώ, καθώς νωρίτερα ξεπέρασε το 1,24 δολάριο.

Το αίσθημα ρίσκου ενισχύεται και το δολάριο αποδυναμώνεται, ύστερα από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της Κίνας και καθώς οι ανησυχίες για τα χτυπήματα κατά της Συρίας μειώνονται.

Τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υποτίμηση νομίσματος σε Κίνα και Ρωσία επίσης δεν βοηθούν το δολάριο, με τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θέλει να δει ένα πιο αδύναμο αμερικανικό νόμισμα.

Το γεγονός υποστηρίζει τους αγοραστές του ευρώ και βοηθάει το ενιαίο νόμισμα να ενισχύεται κατά 0,1%, στο 1,2398 δολάριο. Νωρίτερα, έφτασε στο 1,2412, στο πιο υψηλό σημείο από τις 28 Μαρτίου.

Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με ένα καλάθι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 89,32. Η αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος εκδηλώνεται και σε σχέση με τη στερλίνα και τα ασιατικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του κορεατικού γον, το οποίο ενισχύεται μετά τις ελπίδες ότι θα ηρεμήσουν οι εμπορικές αναταραχές μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο απομακρύνεται από το υψηλό επτά εβδομάδων (107,78 γεν ανά δολάριο) στο οποίο είχε βρεθεί την Παρασκευή. Βρίσκεται στα 106,99 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο από τότε που η χώρα ψήφισε για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιούνιο του 2016. 

Με κέρδη 0,2%, βρίσκεται στο 1,4363 δολάριο, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε τον Ιανουάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v