Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση της στερλίνας ενισχύει το δολάριο

Οι απώλειες της βρετανικής λίρας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου δίνουν ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα. Ελαφρώς χαμηλότερα το ευρώ, μετά τη αναθεώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης.

Ανοδική κίνηση σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα σήμερα, υποστηριζόμενο από την υποχώρηση της βρετανικής λίρας, μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δείκτης δολαρίου με κέρδη 0,2%, φτάνει στα 89,663, ενισχυμένος από τα 89,497 που ήταν αργά την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα κατά 10%, τους τελευταίους 12 μήνες.

Η στερλίνα υποχωρεί στο 1,4188 δολάριο από το χθεσινό 1,4290. Η πτώση έρχεται μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Οι τιμές καταναλωτών αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 2,5%, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία, σε χαμηλότερο ρυθμό από το 2,7% του Φεβρουαρίου.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση ελαφρώς χαμηλότερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον τελικό πληθωρισμό της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Αλλάζει χέρια στο 1,2368 δολάριο, σε πτώση από το 1,2370 που είχε βρεθεί χθες.  

Ο πληθωρισμός στις 19 χώρες του ενιαίου νομίσματος αυξήθηκε λιγότερο από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη Eurostat, καθώς οι τιμές στα είδη διατροφής ενισχύθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν.

Οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,4%. 

Το δολάριο ενισχυμένο σε σχέση με το γεν, κατά 0,2%, στα 107,25 γεν ανά δολάριο από 107 χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v