Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η τουρκική λίρα μετά το χθεσινό ράλι

Το τουρκικό νόμισμα υποστηρίχθηκε καθώς οι εκλογές θεωρήθηκαν ως αναγνώριση από την κυβέρνηση για ανάγκη σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Υψηλά επίπεδα άγγιξε το ευρώ, πιέσεις στο δολάριο από την αμερικανική πολιτική.

Επιστροφή κοντά στο 1,24 νωρίτερα για το ευρώ, καθώς η άνοδος στις αποδόσεις του μακροχρόνιου αμερικανικού κρατικού ομολόγου δεν δίνει ώθηση στο δολάριο.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις εμπορικές και οικονομικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και η ένταση στη Μέση Ανατολή έχουν κάνει πιο ευμετάβλητες τις αγορές τον τελευταίο μήνα και έχουν ρίξει το βάρος τους στο αμερικανικό νόμισμα.

Ο δείκτης δολαρίου, με οριακή ενίσχυση, φτάνει στα 89,67. Το ευρώ με μικρές διακυμάνσεις, αυτή την ώρα, βρίσκεται στο 1,2366 δολάριο. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα πιο σημαντικά νομίσματα παραμένουν στάσιμα μέχρι να υπάρξει σαφήνεια για το πότε οι κεντρικές τράπεζες θα προβούν σε αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Το ελβετικό φράγκο υποχωρεί σχεδόν στο 1,20 ανά ευρώ, σημείο στο οποίο είχε φτάσει τελευταία τον Ιανουάριο του 2015.

Τουρκική λίρα

Υποχωρεί το τουρκικό νόμισμα μετά το ράλι ύψους 2% σε σχέση με το δολάριο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, περισσότερο από έναν χρόνο νωρίτερα από τις προγραμματισμένες.

Η τουρκική λίρα υποστηρίχθηκε καθώς η προκήρυξη θεωρήθηκε ως αναγνώριση από την κυβέρνηση της ανάγκης για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Με απώλειες 0,5%, βρίσκεται στις 4,029 λίρες ανά δολάριο, με τη χθεσινή άνοδο να την απομακρύνει από το χαμηλό των 4,194 που είχε την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής πάντως στη φετινή χρονιά, είναι ανάμεσα στα νομίσματα με τη χειρότερη επίδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v