Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή εβδομαδιαία άνοδος για το ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ

Τα long στοιχήματα στο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι αυτά που κυριαρχούν στην αγορά συναλλάγματος, με τις καθαρές θέσεις να βρίσκονται σε υψηλό σημείο, παρά την πτώση του PMI τον Μάρτιο και τα μικτά στοιχεία του πληθωρισμού.

Κοντά στο 1,23 κινείται το ευρώ σήμερα, παίρνοντας θέση για τα μικρότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων 10 μηνών, καθώς οι επενδυτές είναι εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την επόμενη εβδομάδα.

Τα long στοιχήματα στο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι αυτά που κυριαρχούν στην αγορά συναλλάγματος, με τις καθαρές θέσεις να βρίσκονται σε υψηλό σημείο παρά την πτώση του PMI τον Μάρτιο και τα μικτά στοιχεία του πληθωρισμού.

«Τα στοιχήματα για το ευρώ είναι κοντά σε σημείο ρεκόρ και αυτό μπορεί να είναι ευάλωτο, αν δούμε την ΕΚΤ να δίνει σήμα για προσεκτική στάση την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Marc Ostwald, υπεύθυνος στρατηγικής της ADM Investor Services International, στο Λονδίνο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει μικρές σταθεροποιητικές κινήσεις, στο 1,2297 δολάριο και είναι σε πορεία για εβδομαδιαία άνοδο, λιγότερο από 0,1%. Πρόκειται για τα μικρότερα κέρδη από τον Ιούνιο του 2017.

Η στερλίνα υποχωρεί στο 1,4041 μετά τις απώλειες κατά 1% στη Νέα Υόρκη. Αιτία τα σχόλια του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, που σε συνέντευξή του στο BBC, έριξε τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων τον Μάιο.

Το δολάριο, σε σχέση με το γεν, ενισχύεται 0,3% και φτάνει στα 107,66 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, με αντίστοιχα κέρδη, βρίσκεται στα 90,17.

Σε πορεία για επέκταση των απωλειών είναι το ελβετικό φράγκο, καθώς μπορεί να βρίσκεται στο 1,1976 φράγκα ανά ευρώ, αλλά για λίγο ξεπέρασε το 1,20. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v