Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απόδοση του δεκαετούς Treasury πιέζει το ευρώ

Η άνοδος του αμερικανικού ομολόγου οδήγησε τη διαφορά με το bund σε υψηλό 29 ετών. Το γεγονός θα έπρεπε φυσιολογικά να δώσει σημαντική ώθηση στο δολάριο, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα. Το ευρώ εν αναμονή συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων κινείται το δολάριο σήμερα, μετά την άνοδο στην απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου – κοντά στο 3% και ενώ τα στοιχεία της ευρωζώνης (PMI) δεν φαίνεται να βοηθούν το ενιαίο νόμισμα, στην έναρξη της εβδομάδας.

Η άνοδος του 10ετούς Treasury οδήγησε τη διαφορά αμερικανικού και bund σε υψηλό 29 ετών. Το γεγονός θα έπρεπε φυσιολογικά να δώσει σημαντική ώθηση στο δολάριο, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα. Το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο, στο 1,2267 δολάριο και βρίσκεται εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,2%, φτάνοντας τα 90,453, κοντά στο υψηλό δύο εβδομάδων που ήταν την Παρασκευή (90,477). Σε σχέση με το γεν, το αμερικανικό νόμισμα χτυπάει υψηλό δύο μηνών, στα 108,25 γεν ανά δολάριο, με ημερήσια άνοδο 0,5%.

Η στερλίνα, με ημερήσιες απώλειες 0,2%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3962 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v