Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το δολάριο

Το αμερικανικό νόμισμα είναι σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη, αν και πιο μέτρια, σε σχέση με τις προηγούμενες. Οι επενδυτές βλέπουν σε αυτό το γεγονός ότι στις ΗΠΑ τα επιτόκια θα αυξηθούν, ενώ σε άλλες περιοχές δεν πρόκειται.

Το δολάριο ανακάμπτει από το... φρένο που πάτησε για λίγο, λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς ο τελευταίος ενισχύθηκε λιγότερο από τον αναμενόμενο τον Απρίλιο.

Το αμερικανικό νόμισμα είναι σε πορεία για την τέταρτη εβδομάδα κερδών, αν και πιο μέτρια σε σχέση με τις προηγούμενες. Οι επενδυτές βλέπουν στο δολάριο την ισχυρή αμερικανική οικονομία αλλά και ότι στις ΗΠΑ τα επιτόκια θα αυξηθούν, ενώ σε άλλες περιοχές δεν πρόκειται.

Ο δείκτης δολαρίου με άνοδο 0,2% αυτή την εβδομάδα, ενισχύεται σήμερα 0,1%, φτάνοντας στα 92,69. Την Τετάρτη ήταν στα 93,42. Το δολάριο σε σχέση με το γεν αμετάβλητο στα 109,41 γεν ανά δολάριο. Στις 2 Μαΐου ήταν στα 110,05 γεν, σε υψηλό τριμήνου.

Το ευρώ, με ημερήσια θετική κίνηση κατά 0,1%, αλλάζει χέρια στο 1,1925 δολάριο, μακριά από το χαμηλότερο σημείο του 2018, το 1,1823 που βρέθηκε την Τετάρτη.

Η στερλίνα, με ημερήσια οριακά κέρδη, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3526 δολάριο.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v