Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ

Η πιθανότητα μίας πιο hawkish Fed στη συνεδρίαση της, την επόμενη εβδομάδα, αλλά και οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο συγκρατούν τα κέρδη του. Άνω του 1,18 κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα. Ανοδικά στερλίνα και γεν.

Καθώς ενισχύεται η άποψη των επενδυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δώσει σινιάλο την επόμενη εβδομάδα για σταδιακό περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενισχύεται και το ευρώ, περνώντας σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Ο ανώτερος οικονομολόγος της ΕΚΤ Πίτερ Πράετ, που είναι πολύ κοντά στον Πρόεδρο Μάριο Ντράγκι, είπε χθες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει την άλλη εβδομάδα αν θα ολοκληρώσει τις αγορές αργότερα αυτή τη χρονιά.

Και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, σημείωσε ότι είναι εύλογες οι προσδοκίες για τερματισμό του προγράμματος φέτος, ενώ ο Ολλανδός ομόλογος του είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση του.

Τα σχόλια οδηγούν το ευρώ στο υψηλό του 1,1824 δολαρίου, με ημερήσια άνοδο 0,5%.

Τα κέρδη είναι πιο συγκρατημένα και λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο αλλά και λόγω της πιθανότητας μίας πιο hawkish Fed στη συνεδρίαση της, την επόμενη εβδομάδα. Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος, την Τετάρτη.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,4%, φτάνοντας στα 93,29, βοηθώντας κάποια νομίσματα, όπως η στερλίνα και το γεν να ανακτήσουν κάποια κέρδη, 0,4% και 0,2% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v