Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά του Brent κάτω από τα 50 δολάρια

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent βούτηξε 5,2% στα 49,52 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 29 Ιανουαρίου.

Η αβεβαιότητα για την ανάπτυξη και οι εκτιμήσεις για αύξηση της προσφοράς οδήγησαν την τιμή του αργού πετρελαίου Brent κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent βούτηξε 5,2% στα 49,52 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 29 Ιανουαρίου.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε και η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού. Το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε 4,1% στας 45,17 δολάρια το βαρέλι. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου.

Το αργό δέχθηκε ισχυρές πιέσεις εν μέσω σειράς αρνητικών παραγόντων, υποστήριξε αναλυτής στο Marketwatch.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο «μαύρος χρυσός» ήταν ήδη ευάλωτος από τις αρνητικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της αγοράς από την Exxon και την Chevron και την αύξηση της εξορυκτικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι δηλώσεις υπουργού του Ιράν για δυνατότητα άμεσης αύξησης της παραγωγής, ενίσχυσαν τις πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v