Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αυξανόμενης προσφοράς

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,90 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί 1,08%, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1% στα 48,67. Η αυξανόμενη προσφορά από Νιγηρία και Ιράκ αντισταθμίζει τις ελπίδες για «πάγωμα» της παραγωγής.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο καθώς οι ενδείξεις για αυξανόμενη προσφορά αντιστάθμισαν τις ελπίδες πως οι παραγωγοί θα συμφωνήσουν σε κινήσεις για στήριξη των τιμών.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,90 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί κατά 1,08%, ενώ το Brent είναι στα 48,67 και εμφανίζει πτώση 1%.

Ομάδα Νιγηριανών μαχητών που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι είναι έτοιμη για κατάπαυση πυρός, ενώ το Ιράκ ξανάρχισε να αντλεί πετρέλαιο από αγωγό στα βόρεια, έπειτα από διακοπή νωρίτερα φέτος.

«Σήμερα παραμένουμε απαισιόδοξοι για το αργό», τόνισε ο Georgi Slavov, αναλυτής στην Marex Spectron, προσθέτοντας ότι «η προσφορά δείχνει ότι θα αυξηθεί βραχυπρόθεσμα».

Παράλληλα, η Goldman Sachs επεσήμανε σε υπόμνημά της ότι η άνοδος που επέφεραν στις τιμές οι συζητήσεις για πιθανό «πάγωμα» στην παραγωγή και το αδύναμο δολάριο, δεν είναι βιώσιμη.

Μικρή πτώση εμφανίζει ο χρυσός, ενώ το ασήμι κινείται ανοδικά. Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,04% στα 1.342,90 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι ενισχύεται 0,67% στα 19,125.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v