Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω των αμφιβολιών για την έκταση της μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ, αλλά και των ανησυχιών για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες για την έκταση της μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για την ευρωστία της κινεζικής οικονομίας, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις εξαγωγές του 2016, που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,85% στα 52,56 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,79% τα 55,57 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα, πηγή από τον ΟΠΕΚ δήλωσε στο Reuters πως δεν θα πρέπει να αναμένεται «100% συμμόρφωση» στο σχέδιο περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου, και πως μια συμμόρφωση κατά 80% θα ήταν καλή.

Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία γνωστοποίησε πως η παραγωγή της έχει μειωθεί σε κάτω από 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως και πως αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση τον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v