Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος πάνω από 1% για το χρυσό σε υψηλό δύο μηνών

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,4% στα 1.212,9 δολάρια ανά ουγκιά

Ο χρυσός έκλεισε την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από το μέσα Νοεμβρίου, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και το Brexit ενίσχυσαν τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλούς καταφυγίου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,4% στα 1.212,9 δολάρια ανά ουγκιά. Το κλείσιμο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβόλαιο σκαρφάλωσε μέχρι και τα 1.218,9 δολάρια ανά ουγκιά.

«Η αβεβαιότητα για την μετάβαση με τον Τραμπ συνεχίζει να ανησυχεί τις αγορές. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει τις τελευταίες δύο ημέρες έχει ενοχλήσει την Κίνα με τα σχόλια του για την Ταϊβάν, υποτίμησε το ΝΑΤΟ και πρόσβαλε την Άγκελα Μέρκελ της Γερμανίας» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Σε συνέντευξη του στη WSJ, ο κ. Τραμπ ιισχυρίστηκε στη WSJ ότι το δολάριο είναι υπερβολικά ισχυρό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επίθεση στο Πεκίνο.

«Οι εταιρείες μας δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με τις (κινεζικές εταιρείες) τώρα, γιατί το νόμισμα μας είναι πολύ ισχυρό. Και μας σκοτώνει» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στη WSJ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v