Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,43% στα 51,73 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 1,35% στα 54,72 δολάρια το βαρέλι. Μικρές διακυμάνσεις για χρυσό και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, κυρίως λόγω των προσδοκιών πως οι Αμερικανοί παραγωγοί θα αυξήσουν τις ποσότητες που αντλούν.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,43% στα 51,73 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 1,35% και διαπραγματεύεται στα 54,72 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να δώσει τέλος σε μια πτώση τριών μηνών το Φεβρουάριο, όπως ανέφερε σήμερα η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια. Καθώς οι τιμές κυμαίνονται κοντά σε υψηλά 18 μηνών, οι εταιρίες τονώνουν τη δραστηριότητα.

«Είναι το αιώνιο ερώτημα σχετικά με την τρέχουσα τιμή και το τι κάνει στην αμερικανική παραγωγή αργού», σχολίασε ο Olivier Jakob, στρατηγικός αναλυτής για το πετρέλαιο στην Petromatrix.

Παράλληλα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο επικεφαλής της IEA, Fatih Birol, υπογράμμισε πως αναμένει μεγαλύτερη παραγωγή, όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από Βραζιλία, Μεξικό και Κίνα.

Μικρή πτώση καταγράφει ο χρυσός. Το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,04% στα 1.212,40 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται ελάχιστα κατά 0,01% και διαπραγματεύεται στα 17,150 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v