Ανοδικά το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Αμερική

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,30% στα 53,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,27% στα 56,16 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται ελαφρώς οι τιμές του πετρελαίου, αλλά παραμένουν στο περιορισμένο εύρος που έχουν διατηρήσει την τελευταία περίοδο, καθώς η αμερικανική παραγωγή αντισταθμίζει τις μειώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα επικείμενα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα και στα σχόλια ανώτατων αξιωματούχων της πετρελαϊκής βιομηχανίας, σε αναζήτηση σαφέστερης κατεύθυνσης.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,30% στα 53,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,27% και διαπραγματεύεται στα 56,16 δολάρια.

Οι τιμές εξακολουθούν να κυμαίνονται σε ένα πολύ στενό εύρος μόλις τριών δολαρίων από το Φεβρουάριο και μετά, ενώ δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν ανοδικά χάρη στην εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών, παρότι πρόκειται για την πρώτη μείωση στην προσφορά εδώ και οκτώ χρόνια.

«Το Brent περιστρέφεται γύρω από τα 56 δολάρια, με την προσοχή στο χαμηλό 55 δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα και την αντίσταση στα 57,20 δολάρια», επιβεβαίωσε ο Ole Hansen, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τα εμπορεύματα στην Saxo Bank.

«Από την πλευρά της αγοράς, έχουμε δει το ανοικτό ενδιαφέρον για το Brent να υποχωρεί σε χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς οι θέσεις long που δεν έχουν κέρδη ή φέρνουν ακόμη και ζημιές, έχουν αρχίσει να μειώνουν την έκθεση», πρόσθεσε ο ειδικός.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν πως οι επενδυτές έχουν εστιάσει στην επικείμενη δημοσίευση στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα από την API σήμερα και για τις κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές την Τετάρτη.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, ενώ ο χρυσός βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλά τριών εβδομάδων εξαιτίας προσδοκιών για άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,11% στα 1.224,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,24% στα 17,73 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v