Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,30% στα 46,22 δολάρια και το Brent καταγράφει άνοδο 0,35% στα 48,43 δολάρια το βαρέλι. Μικρές απώλειες για τον χρυσό.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από δηλώσεις πως η Σαουδική Αραβία κάνει σημαντικές μειώσεις στην προσφορά προς πελάτες και παρότι η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή διατηρεί κορεσμένες τις αγορές.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,30% στα 46,22 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,35% στα 48,43 δολάρια το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ηγείται της προσπάθειας του ΟΠΕΚ και των εταίρων για μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι τώρα δηλώνουν πως κάνουν «πραγματικές μειώσεις», περιλαμβανομένων 300.000 βαρελιών/ημέρα προς την Ασία για τον Ιούλιο, αν και αρκετά ασιατικά διυλιστήρια υποστηρίζουν πως εξακολουθούν να λαμβάνουν πλήρεις ποσότητες.

«Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν χάρη σε ακόμη πιο υποστηρικτικά λόγια από τη Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός Ενέργειας, Khalid Al-Falih, ανέφερε ότι τα αποθέματα υποχωρούν και οι μειώσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες», τόνισε η ANZ Bank.

Πάντως, συνολικά, οι αγορές πετρελαίου παραμένουν κορεσμένες.

Μικρή πτώση εμφανίζει ο χρυσός, κατά 0,06% στα 1.268,10 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι υποχωρεί 0,64% σε 16,835 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v