Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στο πετρέλαιο λόγω της παραγωγής ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,54% στα 45,83 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,35% στα 48,12 δολάρια. Ο ΟΠΕΚ εμφάνισε απροσδόκητη άνοδο στην παραγωγή τον Μάιο.

Πτωτικά γύρισε το πετρέλαιο, μετά τη δημοσίευση της μηνιαίας έκθεση του ΟΠΕΚ, στην οποία ανακοίνωσε το καρτέλ πως αυξήθηκε η παραγωγή του τον Μάιο.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,54% στα 45,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,35% και διαπραγματεύεται στα 48,12 δολάρια.

Και οι δύο ποικιλίες νωρίτερα σήμερα κινούνταν ανοδικά, καθώς η Σαουδική Αραβία δήλωσε πως προχωρά σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στην προσφορά στην Ασία, παρότι κάποια ασιατικά διυλιστήρια ενημερώνουν πως εξακολουθούν να λαμβάνουν πλήρεις ποσότητες πετρελαίου.

Ωστόσο η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ κατέδειξε πως τρία μέλη του καρτέλ αύξησαν την παραγωγή τους τον περασμένο μήνα: η Λιβύη, η Νιγηρία και το Ιράκ.

Παρότι οι αυξήσεις σε Λιβύη και Νιγηρία ήταν αναμενόμενες, καθώς οι δύο χώρες ανακάμπτουν από εκτεταμένες διακοπές στην προσφορά, η αύξηση παραγωγής από το Ιράκ ήταν απροσδόκητη, διότι η χώρα έχει συμφωνήσει σε μεγάλες μειώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v