Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στο αργό

Το Brent τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 73,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 68,23. «Το ράλι στις τιμές θα ήταν μικρότερο αν δεν είχε συσφιχθεί η αγορά, η οποία αναμένεται να συνεχίσει έτσι και το υπόλοιπο 2018», σημειώνουν αναλυτές.

Μικρές κινήσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού σήμερα, παγιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη τους, καθώς οι παγκόσμιες προμήθειες παραμένουν σφικτέςκαι η αγορά αναμένει τα νέα για πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν.

Το brent τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 73,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 68,23.

«Οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν γίνει μεγάλος παράγοντας ανόδου των τιμών φέτος», σημειώνουν οι αναλυτές Daniel Hynes και Soni Kumari της ΑΝΖ.

«Το ράλι στις τιμές θα ήταν σημαντικά μικρότερο αν δεν είχε συσφιχθεί η αγορά, η οποία αναμένεται να συνεχίσει έτσι και το υπόλοιπο 2018».

Ανησυχίες προκύπτουν για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στο Ιράν από τον Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς θα προκύψουν προβλήματα στον εφοδιασμό. Η απόφαση του αναμένεται στις 12 Μαΐου.

Ο χρυσός υποχωρεί και είναι σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 1%. Με ημερήσια πτώση 0,1% φτάνει στα 1.310 δολάρια η ουγγιά.

Οι επενδυτές στρέφουν σήμερα το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αναμένουν ότι θα έχουν προστεθεί 188.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και το ποσοστό ανεργίας να έχει υποχωρήσει στο 4%, μετά το 4,1% στο οποίο έμεινε για έξι μήνες, παρά τη σταθερή αύξηση του ρυθμού προσλήψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v