Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό με το βλέμμα στη Βιέννη

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας τα 430,6 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Ο παράγοντας της Λιβύης και η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού σήμερα, παίρνοντας υποστήριξη από τη μείωση στα αμερικανικά αποθέματα και από τα προβλήματα που προέκυψαν σε δομή στη Λιβύη. Οι επενδυτές είναι πάντως προσεκτικοί ενόψει κομβικής απόφασης του ΟΠΕΚ για το πώς θα κινηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Τo brent, με κέρδη 0,6%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,78 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 0,8%, στα 65,67.

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας τα 430,6 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση των προμηθειών της Λιβύης λόγω της κατάρρευσης μιας εγχώριας δεξαμενής αποθήκευσης 400.000 βαρελιών συνέβαλε επίσης στην άνοδο των τιμών.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής του ΟΠΕΚ και κορυφαία εξαγωγική χώρα, μαζί με τη Ρωσία πιέζουν για άρση των περιορισμών στην παραγωγή που επιβλήθηκαν από τον Οργανισμό το 2017.

Ο χρυσός, με απώλειες 0,3%, φτάνει στα 1.275 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v