Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 2% στο αργό από την αναμενόμενη αύξηση παραγωγής

Αύριο περιμένουμε την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για τερματισμό των περικοπών στον εφοδιασμό της αγοράς. Το brent υποχωρεί 2,02% και φτάνει στα 73,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 1,75% καταλήγει στα 64,56.

Απώλειες σήμερα για τις τιμές του αργού, καθώς οι εξαγωγικές χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ παρουσιάζονται έτοιμες για να αυξήσουν την παραγωγή τους. Το brent υποχωρεί 2,02% και φτάνει στα 73,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 1,75% καταλήγει στα 64,56.

Τον προηγούμενο μήνα το brent έφτασε σε υψηλό τρεισήμιση μηνών, υψηλότερα από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά από τότε υποχωρεί σταδιακά, αφότου η Σαουδική Αραβία άφησε σοβαρές ενδείξεις για ενίσχυση της παραγωγής και σταθεροποίηση των τιμών.

Ο ΟΠΕΚ συναντάται στη Βιέννη για να αποφασίσει την ολοκλήρωση ή μη των περικοπών παραγωγής, τις οποίες εφάρμοσε το 2017 για να ενισχύσει τις τιμές. Όπως όλα δείχνουν θα τις τερματίσει.

Το Ιράν αναμένεται να φέρει αντιρρήσεις στην ενίσχυση του εφοδιασμού, με ενδεχόμενη υποστήριξη μόνο μικρής ανοδικής κίνησης. «Δεν έχουμε στόχο συγκεκριμένη τιμή, αλλά την ισορροπία στην αγορά» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,78%, φτάνει στα 1.264,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v