Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στάση του Ιράν ενισχύει 1,5% το αργό

Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας εμφανίζεται αντίθετος στην αύξηση παραγωγής του ΟΠΕΚ. Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη, μετά τις ενδείξεις της προηγούμενης ημέρας ότι συμφωνεί με τον Οργανισμό. Σταθεροποιητικά ο χρυσός.

Απότομη αύξηση έχουν σήμερα οι τιμές του αργού. Το γεγονός αποδίδεται και στην αλλαγή στάσης του Ιράν όσον αφορά την ενίσχυση του εφοδιασμού της αγοράς – απόφαση που αναμένεται από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας εμφανίζεται αντίθετος στη δυνητική αύξηση παραγωγής. Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη, μετά τις ενδείξεις της προηγούμενης ημέρας ότι η χώρα συμφωνεί με τον Οργανισμό.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την αβεβαιότητα που επικρατεί για το αν η Σαουδική Αραβία μπορεί να διατηρήσει την πειθαρχία μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Η διαφωνία του Ιράν φέρνει τη χώρα «στα μαχαίρια» με την ηγέτιδα του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία.

Το brent ενισχύεται 1,48% στα 74,13 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 1,24% φτάνει στα 66,35 δολάρια.

«Η απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του - που μπορεί να μη βγει πριν το Σάββατο - είναι το μεγάλο γεγονός που παρακολουθούν οι επενδυτές», σημείωσε ο Greg McKenna, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της AxiTrader.

Η Phillip Futures αναφέρει ότι αναμένει «αύξηση κατά περίπου 300.000-600.000 βαρέλια ανά ημέρα από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία αντίστοιχα».

Ηπιες κινήσεις για τον χρυσό, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 1.270,10 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v