ΗΠΑ: Σε χαμηλό Μαίου η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Πιέσεις ασκούνται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Στο επίκεντρο η κλιμάκωση της έντασης Ρωσίας- Δύσης. Σε ιστορικό χαμηλό το γερμανικό 10ετές bund.

Ενισχύονται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό Μαίου καθώς κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης με τους επενδυτές να στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου.

Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε για δεύτερη μέρα.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν σε χαμηλό αντίστοιχο του Απριλίου μετά τη δήλωση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk ότι o κίνδυνος εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πλέον μεγαλύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν ακόμα και χθες, Τρίτη, παρόλο που ανακοινώθηκαν ισχυρά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ σε βιομηχανικές παραγγελίες και υπηρεσίες.

Επιπλέον σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στη δημοπρασία ομολόγων της τάξεως των 67 δισ. δολαρίων.

Αυτή την ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,44% και αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς κατά 5 μονάδες στο 3,24%.

Στην Ευρώπη η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund έπιασε ιστορικό χαμηλό 1,10% καθώς οι εγχώριες βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 2,5 ετών.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v