Στο 7,45% υποχώρησε το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με τους επενδυτές να στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου. Πτώση και στην απόδοση του ελληνικού, ιταλικού και ισπανικού 10ετούς.

Υποχωρούν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν σε υψηλό έτους, σαφής ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε ανοδική πορεία παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Επιπλέον, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η ΕΚΤ αγόρασε ιταλικά καλυμμένα ομόλογα, στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η ΕΚΤ αγόρασε, μεταξύ άλλων, χρεόγραφα που είχε εκδώσει η Intesa Sanpaolo SpA, ενώ χθες αγόρασε βραχυπρόθεσμα Γαλλικά χρεόγραφα από τις Societe Generale και BNP Paribas, καθώς και Ισπανικά χρεόγραφα από άλλους πιστωτές.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 7,45%, του ιταλικού 10ετούς στο 2,51% και του ισπανικού στο 2,20%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται καθώς οι επενδυτές αναμένουν περεταίρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου όπως οι μετοχές.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,22%.

«Αναμένουμε το επόμενο διάστημα το 10ετές να κυμανθεί μεταξύ 2% έως 2,3%», ανέφερε ο αναλυτής της SEI Investments Co, Sean Simko.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v