Στο 8,26% ανέβηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αντίθετη πορεία από τα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπεριφέριεας ακολουθούν τα ελληνικά. "Ποντάρουν" σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ οι αναλυτές.

Την... ανιούσα παίρνουν πάλι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το spread του 10ετούς τίτλου να ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Οκτωβρίου (738 μ.β.). Αντιθέτως σε χαμηλό επίπεδο παραμένουν οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ZEW δεν είναι ικανά να σταματήσουν την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως οι όποιες μελλοντικές αγορές τίτλων από την Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και κρατικά ομόλογα. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο όφελος από τις αγορές κρατικών τίτλων θα το έχουν τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται στο 8,26%, του 5ετούς στο 7,31% και του 3ετούς στο 7,25%, ενώ στο 2,29% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 2,10% του ισπανικού και στο 3,14% του πορτογαλικού.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,79%, του 5ετούς στο 0,12% και του 2ετούς στο -0,040%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v