Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων υποχωρεί κατά 92 μονάδες βάσης στο 9,86%. Οι δηλώσεις Άγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που αλλάζουν το κλίμα και επιτρέπουν την ανάκαμψη των ελληνικών τίτλων.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των προηγούμενων ημερών και ενώ η γερμανική ηγεσία διατυπώνει θετικά σχόλια για την πορεία της Ελλάδας.

Η απόδοση των τριετών ομολόγων που είχε ξεπεράσει το 11% τις τελευταίες ημέρες, υποχωρεί κατά 92 μονάδες βάσης, στο 9,86%. Η απόδοση των 5ετών τίτλων υποχωρεί κατά 53 μονάδες βάσης το 9,24% και των 10ετών κατά 36 μονάδες βάσης στο 8,57%

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο των προγραμματικών της δηλώσεων στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με τις προτεραιότητες του Βερολίνου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Στις χώρες της κρίσης διαπιστώνουμε ότι βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα και μειώνονται τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τρεις από πέντε χώρες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματα προσαρμογής. Ακόμη κι αν έχουν να γίνουν πολλά στην Ελλάδα οι προοπτικές της χώρας είναι πολύ καλύτερες από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Το Reuters μεταδίδει πως και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα κινείται στη σωστή τροχιά

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε κάνει επίσης κάποια πιο φιλικά σχόλια… υποδεικνύει ότι γίνονται πολλά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας για να περιοριστεί η ενδεχόμενη ζημία από τις πολιτικές εξελίξεις» δηλώνει trader στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v