Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Οι ελπίδες για συμβιβασμό Ελλάδας-πιστωτών οδηγούν σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας. Πτώση 387 μ.β. στην απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου.

Πτώση μεγαλύτερη των 10 μονάδων βάσης καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων, μετά τη νέα πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα και η οποία χαιρετίζεται από την ΕΕ, σηματοδοτώντας συμβιβασμό την τελευταία στιγμή ώστε να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία.

«Οι πιθανότητες φαίνεται να δείχνουν συμβιβασμό», σχολιάζει ο Rainer Guntermann της Commerzbank.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού και του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,15%, ενώ του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου κινείται στο 2,93%.

Οι τρεις αυτές αγορές θεωρούνται οι πιο ευάλωτες στις εξελίξεις στην Ελλάδα. Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας είχαν καταγράψει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παρέμειναν πολύ χαμηλότερα των ρεκόρ που είχαν καταγραφεί το 2012.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται κατά 6 μ.β. στο 0,82%.

Οι ελπίδες για συμφωνία οδηγούν σε άμβλυνση των πιέσεων και στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 3ετούς τίτλου να υποχωρεί κατά 387 μ.β. στο 24,65% και του 10ετούς κατά 142 μ.β. στο 11,16%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί κατά 222 μ.β. στο 16,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v