Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω και του 22% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς

Συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών. Χαμηλότερα τα yields των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων.

Νέα "βουτιά" κάνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να περιμένουν συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών, μετά και την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, την οποία οι δανειστές της χώρας χαρακτήρισαν "καλή βάση" για πιθανή συμφωνία, αν και παραμένουν ακόμα ορισμένες διαφορές. 

Σημαντικά χαμηλότερα κινούνται τα yields και των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων -των πιο ευάλωτων στις αναταράξεις από την Ελλάδα- που διαμορφώνονται σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Αντιθέτως, οι επενδυτές φαίνεται να αδιαφορούν για το "ασφαλές καταφύγιο" των γερμανικών κρατικών ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των bunds να παραμένουν κοντά σε υψηλό εβδομάδας. 

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρεί κατά 55 μ.β. στο 10,66%, και η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,13% με πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης, του ισπανικού στο 2,09% και του πορτογαλικού στο 2,66%. 

Στο 0,88% το yield του 10ετούς γερμανικού bund με πτώση μόλις μίας μονάδας βάσης , στο 0,15% του 5ετούς και στο -0,19% του 2ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v