Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι πιέσεις της Κομισιόν στην Ιταλία για το έλλειμμά της, σε συνδυασμό με τη δημοπρασία βελγικών ομολόγων, οδηγούν υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με «οδηγό» τους ιταλικούς και βέλγικους τίτλους, καθώς από τη μία η Κομισιόν εντείνει τις πιέσεις προς τη νεοδιορισθείσα κυβέρνηση της Ιταλίας να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά 3,4 δισ. ευρώ, ώστε να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, και από την άλλη, το Βέλγιο κατέγραψε έσοδα-ρεκόρ από την πώληση 10ετούς ομολόγου.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων είχαν υποχωρήσει σημαντικά εν αναμονή της ομιλίας της Τερέζα Μέι, καθώς είχε γίνει εμφανές πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα έδινε σήμα για «σκληρό Brexit», όμως μετά τη χθεσινή της ομιλία άρχισαν να κινούνται ανοδικά.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,92%, του ισπανικού στο 1,40%, του πορτογαλικού στο 3,80% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,33%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 7,15%, του 5ετούς στο 7,47% και του 3ετούς στο 6,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v