Κάτω από το 6% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου

Αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα ενόψει του αυριανού Eurogroup. Σήμερα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τον εκλογικό νόμο.

Δεν ακολουθούν την πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων τα ελληνικά, με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να αποκλιμακώνονται, την ώρα που το ράλι στις αγορές μετοχών και οι νέες δημοπρασίες ομολόγων, εν αναμονή και της απόφασης του Συνταγματικού δικαστηρίου της Ιταλίας για τον αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο, «στέλνουν» το yield του 10ετούς γερμανικού bund και του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) την απόφασή του, που δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα, αυξάνοντας το πολιτικό ρίσκο στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, χθες, υψηλόβαθμη αξιωματούχος της ΕΚΤ έκανε για πρώτη φορά λόγο για περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας.

Στην Ελλάδα, η προσοχή παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και στο αυριανό Eurogroup, ενώ αξιωματούχος των Βρυξελλών εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 5,88%, του 5ετούς στο 6,72% και του 10ετούς στο 6,92%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,05%, του ισπανικού στο 1,50%, του πορτογαλικού στο 3,91% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v