Υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το Brexit ωθεί υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων. Την απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον εκλογικό νόμο αναμένουν τώρα οι επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου που κρίνει πως είναι απαραίτητη η έγκριση του Κοινοβουλίου για ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο, είχαν μεγάλη ζήτηση αυτήν την εβδομάδα, καθώς η σκληρή στάση του Ντόναλντ Τραμπ και η αναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας ωθούσαν χαμηλότερα τις αποδόσεις -οι οποίες κινούνται αντιστρόφως των τιμών των ομολόγων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακούφισε κάπως τις αγορές, που ελπίζουν ότι τέτοιου είδους αποφάσεις θα μετριάσουν τις κινήσεις προς ένα "σκληρό Brexit".

Ωστόσο η αβεβαιότητα για την απόφαση που θα λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας για τον εκλογικό νόμο -που δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές- κρατά σε περιορισμένο επίπεδο την ανοδική κίνηση στα yields.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,99%, του ισπανικού στο 1,44%, του πορτογαλικού στο 3,77%, του βρετανικού στο 1,49% και του γερμανικού bund στο 0,39%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,03%, του 5ετούς στο 7,05% και του 3ετούς στο 6,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v