Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων αναμένοντας τον Τραμπ

Πολύ νωρίς ακόμα να συζητηθεί περιστολή του QE, λέει ο Μπενουά Κερέ. Αποσαφήνιση των πολιτικών που θα ακολουθήσει ο Τραμπ περιμένουν οι επενδυτές. Διαβεβαιώσεις ΔΝΤ στον Σόιμπλε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Προς υψηλό μήνα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς εν αναμονή της σημερινής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ και της αποσαφήνισης των πολιτικών που θα ακολουθήσει.

Χθες η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ δεν θα αλλάξει τη νομισματική της πολιτική. Το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ σχολίαζε σήμερα πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα διατηρηθεί για πάντα, όμως τόνισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητηθεί η περιστολή του.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,38%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2%, του ισπανικού στο 1,5% και του πορτογαλικού στο 3,88%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,11%, του 5ετούς στο 7,33% και του 3ετούς στο 6,93%.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, σε γραπτή του δήλωση στο Bloomberg, ανέφερε πως χθες συναντήθηκαν στο Νταβός Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να καλωσορίζει «τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v