Σε υψηλό ενός έτους τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Στις μετοχές στρέφονται οι επενδυτές, λόγω ενδείξεων βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας και προσδοκιών για τις πολιτικές του Τραμπ. Κοντά στο 0,5% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund.

Στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές φεύγουν από την ασφάλεια των ομολόγων και στρέφονται στις μετοχές λόγω των ενδείξεων βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας και των προσδοκιών για υιοθέτηση από τον Ντόναλντ Τραμπ πολιτικών που θα δίνουν ώθηση σε πληθωρισμό και ανάπτυξη.

«Παραμένουμε στο μοτίβο της ανάπτυξης και η αγορά αρχίζει να πιστεύει πως ο Τραμπ θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία, άρα έχουμε στροφή από τα ομόλογα στις μετοχές», σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής της DZ Bank,Rene Albrecht. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως παραμένει επιφυλακτικός, καθώς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ παραμένει σε ισχύ, άρα αυτή η άνοδος μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη.

Αναλυτές σχολιάζουν επίσης πως δεν αποκλείεται και νέα αύξηση της ζήτησης για κρατικό χρέος σε αυτή την προεκλογική χρονιά για την Ευρώπη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,49%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,18%, του ισπανικού στο 1,55% και του πορτογαλικού στο 4,05%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 6,92%, του 5ετούς στο 6,82% και του 3ετούς στο 6,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v