Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» στο 8,7% για το yield του ελληνικού 2ετούς

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο 180 μ.β., στο υψηλό μήνα του 8,73%, ενώ στο 7,57% διαμορφώνεται το yield του 10ετούς τίτλου, με τους αναλυτές να ανησυχούν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Σε υψηλό τουλάχιστον 12 μηνών οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Ισχυρές πιέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, λόγω των ανησυχιών για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, με την απόδοση του 2ετούς τίτλου να ξεπερνά το 8%.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνονται εικασίες για τα πιθανά σενάρια στην περίπτωση μη συμμετοχής του Ταμείου.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ανησυχίες για τον ρόλο του ΔΝΤ ενισχύονται μετά την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία το Ταμείο αναμένει «έκρηξη» του ελληνικού χρέους, στο 275% μέχρι το 2060.

Η Κομισιόν, πάντως, εκτιμά πως δεν υπάρξει λόγος για κινδυνολογία σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ελληνικού χρέους.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο 180 μ.β., στο υψηλό μήνα του 8,73%, ενώ στο 7,57% διαμορφώνεται το yield του 10ετούς τίτλου.

Υπό πίεση και τα κρατικά ομόλογα της υπόλοιπης Ευρώπης, που κινούνται σε υψηλά ενός έτους τουλάχιστον, κυρίως λόγω των ενδείξεων για αύξηση του γερμανικού πληθωρισμού.

Αν και η ΕΚΤ έχει  υποβαθμίσει την άνοδο που εμφανίζει  πληθωρισμός, λόγω της ανάκαμψης των τιμών της ενέργειας, οι όποιες περαιτέρω ενδείξεις για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων θα μπορούσαν να εντείνουν τις εικασίες για περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης συντομότερα του προβλεπόμενου.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλούν και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, όπου οι Σοσιαλιστές εξέλεξαν για προεδρικό υποψήφιο τον Benoit Hamon.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,32%, του ισπανικού στο 1,63%, του πορτογαλικού στο 4,19%, του γαλλικού στο 1,08%, του αυστριακού στο 0,73% και του ιρλανδικού στο 1,21%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,48%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v