Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 10% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου!

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016 το ελληνικό διετές, με την απόδοσή του να ξεπερνά το 10%. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών.

Τα πολιτικά ρίσκα παραμένουν στο επίκεντρο των αγορών ομολόγων, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι νέες ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το κλίμα έναντι της ευρωζώνης.

Οι ελληνικοί τίτλοι βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο πιέσεων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να κινείται στο 7,82% και του 2ετούς να εκτινάσσεται σε επίπεδα άνω του 10%, στο 10,037%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016. 

Την ίδια ώρα, υποχωρούν από τα πολύμηνα υψηλά τους οι αποδόσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως το sell-off, εν όψει των γαλλικών εκλογών και του ενδεχομένου περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ νωρίτερα του αναμενόμενου, ίσως ήταν παρατραβηγμένο.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 1% για πρώτη φορά μετά από δυο εβδομάδες, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό δυο εβδομάδων, στο 2,19%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,3%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v