Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 14 μηνών το yield του 10ετούς bund

Καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ολλανδία και Γαλλία, οι επενδυτές εγκαταλείπουν την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων.

Το 0,51% άγγιξε νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2016, για να υποχωρήσει μετά στο 0,46%, καθώς συνεχίζεται η μεταβλητότητα ενόψει των αυριανών εκλογών στην Ολλανδία και των γαλλικών τον Μάιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βελτίωση της εικόνας της οικονομίας σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων -και σταδιακά και των ευρωπαϊκών- ευθύνονται για τη γενικότερη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη στροφή των επενδυτών από την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων συνέβαλαν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία.

Η απόδοση του 10ετούς ολλανδικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,57%, του γαλλικού στο 1,11%, του ιταλικού στο 2,39%, του ισπανικού στο 1,90% και του πορτογαλικού στο 4%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,26% και του 2ετούς στο 8,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v