Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική μείωση στα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων τον Μάρτιο

ο Μάρτιος κλείνει με σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις, λόγω της αισιοδοξίας ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινείται το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη, ενώ ο Μάρτιος κλείνει με σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις, λόγω της αισιοδοξίας ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης χάνει τη δυναμική της, αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Τα yields των 10ετών γερμανικών ομολόγων καταγράφουν από την αρχή του μήνα μείωση περίπου 16 μ.β., την μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση από τον Αύγουστο, τα αντίστοιχα γαλλικά και ιταλικά είναι μειωμένα κατά περίπου 20 μ.β. από την αρχή του μήνα, ενώ η μείωση στις αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων ξεπερνά τις 30 μ.β. τον Μάρτιο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται αυτήν την ώρα στο 0,50%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,82%, του πορτογαλικού στο 1,62% και του ισπανικού στο 1,20%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,34%, του 7ετούς στο 3,91%, του 5ετούς στο 3,49% και του μονοετούς στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v