Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Αιχμάλωτη της Ρωσίας η Γερμανία

Είναι «πολύ ανάρμοστο» η Γερμανία να κλείνει συμφωνίες με τη Ρωσία για το αέριο και το πετρέλαιο, τόνισε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως η Γερμανία «είναι μια πλούσια χώρα, θα μπορούσαν να αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες».

Τραμπ: Αιχμάλωτη της Ρωσίας η Γερμανία

Η Γερμανία «είναι αιχμάλωτη της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Είναι «πολύ ανάρμοστο» η Γερμανία να κλείνει συμφωνίες με τη Ρωσία για το αέριο και το πετρέλαιο, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Γερμανία «είναι μια πλούσια χώρα, θα μπορούσαν να αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες».

«Πρέπει να μιλήσουμε για τα δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια που πληρώνονται στη Ρωσία, από την οποία οι ΗΠΑ υποτίθεται πως προστατεύουν την ΕΕ», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε πως το τελευταίο έτος «έχουν δοθεί περίπου 40 δισ. δολάρια επιπλέον από άλλες χώρες ώστε να βοηθηθεί το ΝΑΤΟ, όμως αυτό δεν αρκεί». «Οι ΗΠΑ ξοδεύουν υπερβολικά πολλά και άλλες χώρες δεν πληρώνουν αρκετά, ιδιαίτερα ορισμένες. Αυτό γίνεται επί δεκαετίες και είναι δυσανάλογο και άδικο για τους φορολογούμενους των ΗΠΑ και εμείς θα το κάνουμε δίκαιο». 

Το Βερολίνο, δια μέσου της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, απάντησε πως η Γερμανία δεν είναι αιχμάλωτη της ρωσικής πολιτικής.

«Έχουμε πολλά ζητήματα με τη Ρωσία αναμφίβολα», δήλωσε προσθέτοντας πως «από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να διατηρούμε τη γραμμή επικοινωνίας μεταξύ χωρών ή συμμαχιών και αντιπάλων χωρίς αμφιβολία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v