Κέρδη στην Wall με το "ποδαρικό" της Alcoa

Σε θετική τροχιά επαναφέρουν την Wall τα κέρδη και οι προβλέψεις της Alcoa, μετά την διήμερη διόρθωση. Καλοί οιωνοί για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου. Τηλεπικοινωνιακή ώθηση στις ευρωαγορές. Εκτίναξη δολαρίου έναντι γεν.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντλώντας στήριξη από τα αποτελέσματα της Alcoa, που έδωσε ευνοϊκά μηνύματα για την εξέλιξη της περιόδου ανακοινώσεων κερδών δ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 13.401 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,4% στις 1.463 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,49% στις 3.107 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 και την πρόβλεψη για αύξηση της ζήτησης αλουμινίου 7% στο 2013. Ειδικά η αναβάθμιση των στόχων για την ζήτηση του αλουμινίου επέδρασαν θετικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Το αποκορύφωμα των ανακοινώσεων Q4 θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αρχίσουν να κοινοποιούν τα μεγέθη τους οι μεγάλες τράπεζες.

Σήμερα, θα δημοσιοποιήσει τα μεγέθη κερδών και εσόδων η Texas Industries, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε η Constellation Brands (4,7%).

Κατά τα λοιπά, με άνοδο αντιδρά η μετοχή της Clearwire Corp. στην προσφορά εξαγοράς από την Dish Network Corp. σε τίμημα που την αποτιμά στα 5,15 δισ. δολ. και είναι υψηλότερο από την προσφορά της Sprint Nextel (-4%).

Μεσοπρόθεσμα, το ενδιαφέρον των αγορών επικεντρώνεται στην πιστωτική πολιτική της Fed, που δημιούργησε την περασμένη εβδομάδα την αίσθηση ότι θα εξέλθει από την πολιτική άπλετης ρευστότητας νωρίτερα απ’όσο αναμενόταν.

Με επιφυλάξεις αναμένουν οι αναλυτές και τις τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, ΕΚΤ, και της Βρετανίας, αύριο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν με άνοδο στην καλή έναρξη του Q4 και τα μεγάλα κέρδη των τηλεπικοινωνιακών κλάδων και τερμάτισαν στα υψηλότερα επίπεδα 22 μηνών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2008 με άνοδο 0,75% στις 6.009 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,31% στις 7.720 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,3% στις 3.717 μονάδες.

Η τιμή στο συμβόλαιο Φεβρουαρίου του πετρελαίου υποχωρεί 6 σεντς στα 93,09 δολ. ανά βαρέλι, μετά από διήμερη άνοδο.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 5 δολ. στα 1.657 δολ. ανά ουγκιά.

Το δολάριο εκτινάσσεται έναντι του γεν και κινείται προς τα υψηλά 2,5 ετών, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρότερα μέτρα χαλάρωσης από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά την τακτική συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 87,48 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v