Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο Q2

Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street με τον Dow να εδραιώνεται πάνω από τις 15.000 μονάδες. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα β' τριμήνου των εισηγμένων. Ανέκαμψε ο χρυσός. Οριακή πτώση για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Άνοδος στη Wall καθώς οι επενδυτές ανέμεναν με αισιοδοξία την έναρξη κοινοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου ήταν– όπως κάθε τρίμηνο- η Alcoa. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 119 εκατ. δολαρίων ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,85 δισ. δολ. εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της CMC Markets Plc, Michael Hewson, "Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα προσεχή εταιρικά αποτελέσματα καθώς είναι κρίσιμο οι εισηγμένες να πιάσουν τους στόχους τριμήνου, προκειμένου να διατηρηθεί η ανοδική τάση στη Wall.»

Επιπλέον οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον στις 10 Ιουλίου, τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Ιουνίου από τη Fed καθώς και τη συνέντευξη τύπου του Ben Bernanke προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με το ευρύτερο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται.

Από πλευράς τίτλων, η μετοχή της Dell ενισχυόταν λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 2,3% μετά την έγκριση από τον οργανισμό ISS (Institutional Shareholder Services) της πρότασης εξαγοράς του ομίλου από τον ιδρυτή της, Michael Dell.

Αντίστοιχα άνοδο σημείωσε και ο τίτλος της Priceline.com, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της μετοχής από τη Morgan Stanley.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,59% στις 15.224,69 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,53% στις 1.640,46 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 3.484,83 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε από το υψηλό 3 ετών. Συγκεκριμένα το δολάριο υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,2867 και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος , το δολάριο κινείται πτωτικά στα 100,87 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η τιμές των αμερικανικών χρεογράφων ενισχύθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές ημέρες πτώσης αφού πρώτα η απόδοση του 10ετούς έφτασε κοντά σε υψηλό 2 ετών. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρέλαιο υποχώρησε 0,3% στα 102,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,85% στα 1.235 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v