Διστακτική άνοδος στην Wall Street

Ελαφρώς υψηλότερα κινείται η Wall, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις στατιστικές ανακοινώσεις. Επιλεκτική κινητικότητα λόγω επιχειρηματικών deals. Κέρδη στην τεχνολογία, πιέσεις στις τράπεζες. Κλειστό στο City του Λονδίνου.

Διστακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η ασάφεια για την λήξη της παροχής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα συντηρεί την αβεβαιότητα. Η αργία στο City του Λονδίνου συμβάλλει στο υποτονικό κλίμα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, αλλά και τα σημαντικά επιχειρηματικά deals που συμφωνήθηκαν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 15.030 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,21% στις 1.667 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,53% στις 3.678 μονάδες.

Οκτώ περίπου μετοχές ενισχύονται για κάθε πέντε που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 111 εκατ. μετοχές. Ο συνολικός τζίρος ξεπερνά τα 580 εκατομμύρια.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε θετικά εδάφη την Παρασκευή, καθώς ανακοινώθηκαν ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία.

Σήμερα από το στατιστικό πεδίο, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βούλιαξαν 7,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στις παραγγελίες για στρατιωτικό εξοπλισμό. Πλην του ασταθούς κλάδου μεταφορών, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά μόνο 0,6%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Η οικονομική επιβράδυνση που υπονοούν τα στατιστικά στοιχεία έχει θετική επίδραση, καθώς η αγορά εκτιμά ότι εάν επιβραδυνθεί η οικονομία, θα καθυστερήσει και η Fed να "πάρει πίσω" την παροχή ρευστότητα.

Κινητικότητα επικρατεί στον χώρο των επιχειρηματικών εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η μετοχή της Amgen εκτινάσσεται 4,2% μετά την εξαγορά της Onyx Pharmaceuticals (+6%).

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τεχνολογικές μετοχές, με εξαίρεση την Microsoft. Η μετοχή του Facebook ενισχύεται 2% σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 41,43 δολάρια.

Η Microsoft αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου Steve Ballmer εντός 12μήνου.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν μετά την μεγάλη πτώση στις παραγγελιες διαρκών αγαθών.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, ενώ στις ευρωαγορές επικρατούν αρνητικά πρόσημα.

Το βρετανικό χρηματιστήριο στο City παραμένει κλειστό λόγω τραπεζικής αργίας.

Το συμβόλαιο του χρυσού κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στα 1.394 δολ. ανά ουγκιά, όπως και το συμβόλαιο του πετρελαίου που υποχωρεί 0,26% στα 106,16 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v