Η συριακή κρίση άγγιξε τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street μετά τις δηλώσεις J. Kerry αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Απογοήτευσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ. Νέο υψηλό 52 εβδομάδων για Facebook. Πάνω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Ειδικότερα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε αναμφισβήτητη τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στο καθεστώς της χώρας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι παραγγελίες στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 3 διαδοχικούς μήνες αύξησης καθώς οι παραγγελίες βούλιαξαν κατά 7,3% έναντι πτώση 4,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως σχολιάζει ο αναλυτής της First Citizens BancShares Inc, Eric Teal, «τα σημερινά οικονομικά στοιχεία για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας γίνεται σε ιδιαίτερα βραδύς ρυθμούς. Δεδομένου ότι η απόφαση της Fed για περιορισμό της ρευστότητας στην αγορά εξαρτάται από τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες τότε είναι δίκαιο να περιμένουμε μικρές παρεμβάσεις-μειώσεις στα προγράμματα παροχής ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας».

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της Amgen Inc. ενισχύθηκε 7,7% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Onyx Pharmaceuticals Inc. έναντι 10,4 δισ. δολαρίων.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Tesla Motors κινήθηκε ανοδικά 1,5%, πιάνοντας συνολική αξία στη χρηματιστηριακή αγορά τα 20 δισ. καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι ο CEO του ομίλου θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών αυτοκινήτων.

Στον τεχνολογικό κλάδο, νέο υψηλό 52 εβδομάδων έπιασε η μετοχή του Facebook σημειώνοντας άνοδο 2% στα 41,94 δολ.

Στον αντίποδα η μετοχή της Tyson Foods Inc. υποχώρησε 4,3% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης του ομίλου από την Bank of America.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,43% στις 14.946,46 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,40% στις 1.656,78 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,01% στις 3.657,57 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,09 δολ. με πτώση 1,4% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,35% στα 28,14 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανέκαμψε σήμερα το γεν σε σχέση με το δολάριο μετά από τρεις διαδοχικές μέρες υποχώρησης. Συγκεκριμένα, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του γεν στα 98,39 ενώ η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την Παρασκευή στο 1,3387 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από το υψηλό 2 ετών σημειώνοντας πτώση κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,79%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 106,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 1.402 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v