Ανοδος της Wall Street "κόντρα" στις εξελίξεις

Αψηφώντας την μερική διακοπή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, η Wall Street ξεκινά το νέο τρίμηνο με άνοδο και ανάκαμψη από τα χθεσινά χαμηλά 3 εβδομάδων. Σε χαμηλό 8μήνου του δολάριο, μεγάλη πτώση $40 για τον χρυσό.

Οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο αψηφούν την μερική διακοπή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών και ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτης της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του νέου τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 15.195 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,74% στις 1,694 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,89% υψηλότερα στις 3.805 μονάδες.

Οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για τα μέσα χρηματοδότησης του νέου οικονομικού έτους που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, προκαλώντας προσωρινό «λουκέτο» σε κυβερνητικές υπηρεσίες για πρώτη φορά σε 17 χρόνια.

Η Wall Street βούλιαξε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, εξαιτίας του διαφαινόμενου αδιέξοδο του προϋπολογισμού, περιορίζοντας την συνολική άνοδο του τρίτου τριμήνου. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 3% τον Αύγουστο και 4,7% στο σύνολο του γ΄ τριμήνου.

Η σημερινή αντίδραση των δεικτών είναι περιορισμένη, αλλά αναλυτές τονίζουν ότι, δεδομένου ότι οι αγορές είναι «υπεραγορασμένες», θεωρείται πιθανό να ακολουθήσουν περαιτέρω απώλειες στις ερχόμενες εβδομάδες.

Εξαιτίας του «λουκέτου» δεν θα κοινοποιηθούν την Παρασκευή τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία Σεπτεμβρίου, που όμως ίσως ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Σήμερα αναμένονται με ενδιαφέρον τα στατιστικά για την αμερικανική μεταποίηση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα μηνιαία μεγέθη πωλήσεων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ.

Κατά τα λοιπά, η Diamond Foods βουλιάζει 6,6% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων μεγεθών της.

Η Walgreen υποχωρεί 0,6%.

Στις υπόλοιπες αγορές, πιέσεις στα χαμηλότερα επίπεδα 8 μηνών υφίσταται η τιμή του δολαρίου εξαιτίας της ανωμαλίας στην δημοσιονομική πορεία των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του χρυσού βουλιάζουν 3,1% ή 40 δολάρια περίπου στα 1.286 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς τα παραδοσιακά «καταφύγια» δεν προσελκύουν τους επενδυτές, που δείχνουν να αψηφούν το «λουκέτο» σε ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v