Τα deals ώθησαν το Dow πάνω από τις 17.000

Ανοδο σημείωσε η Wall Street με τις τραπεζικές μετοχές και τις συμφωνίες εξαγορών να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ξανά πάνω από τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones, χωρίς να καταγράψει νέο ρεκόρ στο κλείσιμο. Ξεχώρισε η μετοχή της Citigroup. Πτώση για την τιμή του χρυσού.

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τα αποτελέσματα εισηγμένων και τα deals να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 17.055 μονάδες με κέρδη 0,66%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,56%, στις 4.440 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τις συνεδρίαση στις 1.977 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο Dow Jones είχε να ξαναδεί τα επίπεδα των 17.000 μονάδων από την συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου. Κατά την σημερινή συνεδρίαση κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι μια υποχώρηση των δεικτών κατά 10% στο β΄ εξάμηνο θα ήταν υγιής. Ωστόσο αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πωλητές καθώς κανείς δεν θέλει να μείνει έξω από το ράλι, σημειώνουν.

Η μετοχή της Citigroup κατέγραψε κέρδη υψηλότερα του 3% παρά το πρόστιμο των 7 δισ. που της επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών στο β΄ τρίμηνο, δεδομένο που ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές.

Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street με την Morgan Stanley να παίρνει αύριο την σκυτάλη από την Citi.

Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Mylan που ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει περί τα 5,3 δις. για την εξαγορά μέρους των εργασιών της Abbot Laboratories.

Ανοδος και για την μετοχή της Apple μετά τις νέες υψηλότερες τιμές –στόχους που έθεσαν οι Morgan Stanley και Barclays. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι μετοχές της Shire καθώς η Abbvie ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νέα πρόταση εξαγοράς της πρώτης.

Υψηλότερα του 3,5% κινήθηκε η μετοχή της Tesla Motors με αφορμή δημοσίευμα του Barrons. Το δημοφιλές «περιοδικό» ανέφερε πως η Κίνα εξετάζει το 30% των κρατικών οχημάτων της να είναι ηλεκτροκίνητα.

Deals κυοφορούνται και στον ενεργειακό κλάδο με την Whiting Petroleum Corp να σχεδιάζει εξαγορά της Kodak Oil, σύμφωνα με ξένα δημοσίευματα.

Εν τω μεταξύ η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά σχεδόν 2%, διαμορφούμενη στα 1.309 δολάρια ανά ουγκιά. Οριακές μεταβολές για την τιμή του πετρελαίου, που κυμαίνεται στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις ισοτιμίες το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,36 δολάρια με την σχέση ανταλλαγής τους να παρουσιάζει οριακές μεταβολές.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola διαμορφωνόταν στα 23,32 δολάρια με κέρδη 1,2%, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατάγραφε άνοδο υψηλότερη του 2%, στα 3,5 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v