Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Οι ανακοινώσεις Q3 από τις μεγάλες εισηγμένες συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και ανακόπτουν το πτωτικό σερί στην αμερικανική αγορά. Τριψήφια κέρδη του Dow Jones. Ευνοϊκά τραπεζικά αποτελέσματα τριμήνου. Νέες απώλειες για το πετρέλαιο.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και διακόπτουν το πολυήμερο πτωτικό σερί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 16.449 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,08% στις 1.896 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,41% στις 4.274 μονάδες.

Επεκτείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, η χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street έκλεισε με απώλειες 1,6% για τον δείκτη S&P 500, κάτω από τον μέσο κυλιόμενο όρο 200 ημερών στις 1.900 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνει αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών, όπως η Citigroup (+2,6%) και η Johnson & Johnson (+1,4%), που αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η J.P. Morgan Chase επίσης επέστρεψε σε κερδοφορία κατά το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Wells Fargo αντιδρά με πτώση 0,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν αρνητικά την συνεδρίαση και επέτειναν τις απώλειες μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης ZEW στην Γερμανία «γύρισε» σε αρνητικά επίπεδα.

Αργότερα πάντως, τα περισσότερα χρηματιστήρια έσβησαν τις απώλειες, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις επιτείνους τις προοπτικές ανάληψης πρόσθετων μέτρων για την τόνωση της δραστηριότητας.

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei διολίσθησε κάτω από τις 15.000 μονάδες με πτώση 2,4% σε χαμηλό δύο μηνών.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν, καθώς η ΙΕΑ έκανε την πρόβλεψη ότι η ζήτηση για μαύρο χρυσό θα πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,87% στα 85,02 δολ. ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 3 δολ. στα 1.232 δολ. ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v